Четвер, 28.03.2024, 20:08

"Молодь Стрийщини"

Акції
РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР
соціальні мережі
Категорії
Відвідуваність

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Семінар за кейс-методом по програмі «Сусідська взаємодопомога» у  м. Стрий

НН ІППТ НУ «Львівська політехніка»

м. Стрий вул. С.Стрільців 12 в

26 листопада понеділок 11.00

 

Харківське обласне громадське об'єднання «Асоціація розвитку спільнот» проводить серію семінарів за кейс-методом по програмі «Сусідська взаємодопомога» за кейс-методом для представників громади, ініціативних груп громадян, місцевих громадських організацій, органів влади, органів місцевого самоврядування, муніципальних закладів та міліції.

 

Семінар у місті Стрий, Львівської області відбудеться 26 листопада 2012 року, спільно з Громадськой організацією «Молодь Стрийщини» в приміщенні Стрийської філії НН Інституту підприємництва та перспективних технологій НУ «Львівська політехніка» за адресою: м.Стрий, вул. Січових стрільців, 12В. Початок о 11.00.

 

Сусідська взаємодопомога («Neighbourhood Watch») - це метод тісної спільної роботи за участю будинків, під'їздів, приватних господарств, міліції та місцевої влади з метою допомогти людям захистити себе та свою власність, зменшити небезпеку вчинення злочинів та поліпшити умови проживання за допомогою: поліпшення рівня безпеки житла; підвищення пильності; створення командного духу серед сусідів; поліпшення якості проживання. Практика розвинених країн, таких як Великобританія та США, доказує, що «Сусідська взаємодопомога» ефективна для зниження багатьох видів злочинності та згуртування мешканців для вирішення проблем свого будинку, району або міста.

 

Семінар відбудеться в рамках проекту Асоціації «Самоорганізація громадськості через втілення методики «Сусідської взаємодопомоги», що виконується за підтримки Програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження». Основною метою проекту є передача унікального для України досвіду  на території міста Харкова та Харківської області.

 

Контакти:

Харківське обласне громадське об'єднання «Асоціація розвитку спільнот»

Маріанна Голованова

тел. (057)759-80-09, (098) 619-78-08

e-mail: CDA@social.kharkov.ua

 

Громадська організація «Молодь Стрийщини»

Михайло Шмігельський

кандидат історичних наук, доцент кафедри гуманітарної підготовки НН ІППТ НУ «Львіська політехніка»

тел. (067) 771-79-92

Просмотров: 717 | Добавил: Mik | Дата: 21.11.2012

24 серпня на міністадіоні ДЮСШ ГО "Молодь Стрийщини" спільно звідділом фізичної культури і спорту проводила турнір з мініфутболу для дворових команд серед юніорів.
Традиційно, щоб взяти участь в турнірах "Молоді Стрийщини" треба бути волонтером в минулому році команди долучились до озеленення на майданчику біля парафії св. Якова, (взимку до св. Миколая збір іграшок для дітей з особливими потребами), - а цьогоріч мали підняти прапор України в перед день Незалежності на День Прапора.
Вісім команд, які справились з волонтерським патріотичним завданням були допущені до змагань.
Загалом було зіграно 16 ігор. В фіналі зустрічались команди Лімури, які стали першими, Green Street Hooligans другі, Няшки треті та New World четверті.
Кращим воротарем став Чигерський Віталій, кращим гравцем - Дурда Андрій, кращий бомбардир Хомин Роман, а Карпесьо Василь став кращим захисником.
Турнір підтримали Фонд родини Карпінських, Володимир Гірник (напої Живчик для учасників турніру), Олег Бенько  та Руслан Бебець (микулинський квас та солодкі напої для переможців), ТМ "Диво Дитя" (канцтовари), Кафе "Золота корона" (солодкий стіл).
Учасників турніру нагородили кубками та медалями. Нагорджували від відділу фізичної культури Василь Коханчик, керівник проекту Назар Фомін, почесний голова ГО "Молодь Стрийщини" Михайло Шмігельський.
 Юні футболісти отримали в подарунок також набори зошитів, блокнотів, ручок від Диво Дитя, їх вони передали дітям сиротам.     
 
Просмотров: 688 | Добавил: Mik | Дата: 26.08.2012


в четвер 27 липня Молодь Стрийщини з друзями прийшли в стрийський сиротинець. Діти могли розкрити свої таланти в малюванні по парканах та веселих конкурсах і забавах.
Друзі молоді Стрийщини дитячий центр Навча бава, Арт декор, Диво дитя, Любомир Лопатій.
Бавили дітей аніматори з дитячого центру Навча бава, а матеріали для малювання надав АРТ ДЕКОР (безпечні фарби КАПАРОЛ), а пензилики і рукавички Любомир Лопатій.
Незважаючи на рукавички всі були замазурені, але радісні.
Після малювання конкурси і забави. На завершення дітей пригостили печивом (дякуємо сусідам Христини Проців) та кульками (Диво Дитя).
Надіємось, що такі відвідини стануть традиційними для друзів Молоді Стрийщини     
Просмотров: 830 | Добавил: Mik | Дата: 31.07.2012 | Комментарии (0)

БЛАГОДІЙНИЙ ТУРНІР "КУБОК М. СТРИЯ”  З МІНІФУТБОЛУ СЕРЕД ДВОРОВИХ КОМАНД: 

Протягом травня в м. Стрий тривав турнір організований ГО "Молодь Стрийщини" серед дворових команд з мініфутболу. Він завершився фінальними іграми 2 червня напередодні Дня міста Стрия. 

В турнірі взяли участь 16 команд. Переможцями стали команда Екран, друге місце Лани Соколоіські, третє ІППТ Політех з Дрогобича. 
Кращим гравцем став А. Котельник, кращим бомбардиром М. Козирєв.
Ідея турніру полягала в підтрімці створення дитячого майданчика в стрийському сиртинці. Щоб прийняти участь в турнірі потрібно було зробити символічний доброчинний внесок. Кожний футболіст мав долучитись і стати благодійником. За зібрані кошти була закуплена гойдалка для дітей сиріт. 
Кожний учасник отримав спеціальну пам'ятну медаль з гербом міста яку виліпила Надія Мельник майстер Стрийського ХПТУ, а переможці кубки і медалі. 
На врученні медалів були присутні парнери, які підтримують Молодь Стрийщини і цей турнір зокрема, - Олег Канівець Фонд "Добре серце", М. Карпінський "Фонд родини Карпінських", та інші. 
Олег Канівець президент благодійного фонду "Добре серце" наголосив, що саме з дворових команд починається великий футбол,  тому Добре серце і підтримує такі акції, а особливо приємно, коли разом з футболом присутня благодійіність як в даному турнірі. 
Мирослав Карпінський виступив з привітаннями до учасників і запевнив, що відтепер Екран буде щорічно брати участь в даному турнірі. 
З привітаннями виступили завідувач відділу фізичної культури і спорту Р. Каліцун, Голова спостережної ради ГО "Молодь Стрийщини" Михайло Шмігельський 
Нагороджували спортсменів дівчата з групи підтримки клуб Краса і грація, керівник Кубку міста Стрия Назар Фомін, спеціаліст відділу фізичної культури і спорту Василь Коханчик.
Переможці отримали також спеціальні призи від патріотичного ПАБу "Бункер" (Новіков О.), Бенько О. та  Бебець Р. клуб грекориської боротьби "Медвідь".

місце Екран: Курилишин Ю., Кісіль А., Онисько В., Козирєв М., Бос Р.Янч Р., Сулик В., Бобик О., Кульба В., Сидорик Т.

місце:  Лани Соколівські: Старовецький Ю. , Мубінов В., Котельник А., Ладика І., Щур М.

місце:  ІППТ Політех (Дрогобич): Тхір Я., Пенюк І., Федитник Р., Зварич М. Босько А., Пігут Р., Мазур А., Данилів Т., Мороз М., Шакалець А., Щербан Т.Й.

кращий бомбардир — Козирєв М. , кращий гравець - Котельник А.,

Координатор турніру Фомін Н. , ідея — Шмігельський М.

 

Просмотров: 1288 | Добавил: Mik | Дата: 04.07.2012

 

21 квітня День довкілля. Тому Молодь Стрийщини спільно з лісівниками ДП "Стрийське лісове господарство"  провели толоку з озеленення міста. Така спільна акція волонтерів Молодь Стрийщини і лісівників проводиться вже четвертий рік поспіль. Проте цього року вона особлива. Ідея цьогорічної толоки - сімейне дерево. 

Тому запрошувались всі до озеленення, а особливо родини, яким пропонувалось спільними зусиллями посадити родинне дерево в садочку Весняночка та скверах міста. А також спільно посадити дерева в сиротинці. Що б нагадати громаді, що вона має взяти опіку над дітьми та стати для них родиною.  

На акцію відгукнулось більше сотні людей. В акції прийняли активну участь лісівники стрийщини. 

Садили деревця головний лісничий Стрийського лісового господарства Левчук О. Р., інженер охорони та захисту лісу Левко Р.М та інші лісівники. Відгукнулись на заклик працівники та батьки дітей з садочку Весняночка на чолі з завідувачем Чорновус О.М., які прийшли на толоку хто з дітьми, а хто вже й з внуками. Багато родин вирішили підтримати ідею сімейного дерева. Представник ТМ "Молокія" Лариса Беленчук прийшла садити дерева разом з чоловіком Леонідом та дружною стрийською командою Молокії. Садили дерева і водії "Молокії", які як рідні в кожному садочку, бо привозять молоко і масло щоранку та менеджери і керівництво місцевого представництва. Вони заохочували дітей розмальовками, а волонтерів смачними питними йогуртами. 

Садили дерева і депутати міської ради. Секретар міської ради Наталя Канівець садила дерева з чоловіком Олегом Бойком та батьком Олегом Канівцем. 

Садив дерева Ігор Осташ (в минулому посол в Канаді від України), Родина Юріних - Пишненко садили дерева трьома поколіннями. І хоч молодшому Микиті нема 2 років, але він був в центрі уваги. 

Журналіст Гордій Остапович з подругою садили дерева, як символ своїх серйозних намірів на майбутнє.

Худжник Ігор Мельник разом з шваграми Русланом та Михайлом (чоловіками його сестер Світлани та Ірини) встановлював гойдалку. 

Після Весняночки ялинки садили в стрийському сиротинці. Тут крім дерев на згадку про Молодь Стрийщини залишиться і велика дерв'яна гойдалка. Безперечно вона сподобалась дітям. Почесний голова організації Михайло Шмігельський повідомив , що встановлення гойдалки є початком створення на теретирої сиротинця  нового дитячого майданчика". 

В підтримку ідеї створення дитячого майданчика буде проведено Кубок міста з мініфутболу для дворових команд. Який розпочнеться вже 5 травня.  

Буде також створено родинну команду з дітей сиріт, а батьками стануть зіркм спорту, громадські діячі, команду, яка візьме участь в конкурсі від Фонду братів Кличків на встановлення дитячого майданчика. Надіємось, що така велика родина зможе перемогти в конкурсі, а в сиротинці буде новий спортивний майданчик.      

Просмотров: 1589 | Добавил: Mik | Дата: 22.04.2012 | Комментарии (0)

Мистецтво поруч!

 1 квітня в квітковому салоні «Флоріс» по вул.. Шевченка 22 відкрилась благодійна виставка художника Ігора Мельника.

Виставка проходить в рамках ініціативи "Мистецтво поруч” ГО "Молодь Стрийщини”.

Ціллю ініціативи є проведення мистецьких заходів в громадських місцях, щоб дати можливість ознайомитись мешканцям міста з художнім мистецтвом. Традиційно такі акції починаються виставкою Ігора Мельника, а далі вже інші митці підтримують цю ініціативу.

 Відкриття відбулось 1 квітня в неділю на день ангела Дарії. Іменинниця цього дня   Дарія Михаць, голова мистецького формування Стрийко, висловила надію, що таких акцій буде більше і в місті відродиться мистецький дух, який витав в перші роки Незалежності. Дарія з древнеперсидського означає переможниця. Тому і ми надіємось, що і виставка стане символом того, що краса перемагає.  А дана традиція буде гарним поєднанням двох мистецтв образотворчого та флористичного, - зазначила в своєму виступі флорист Алла Юріна.  

Квітковий салон Флоріс відрізняється від інших магазинчиків своєю креативністю. Тут крім букетів з квітів різноманітні витвори ручної роботи (букети з цукерків, листівки, парасольки , тощо).

Завітали на відкриття і викладачі Ігора з СШ № 5 та колеги з Стрийського художнього училища. 

Вони з приємністю відзначали важливість, того що б в місті був салон в якому можна було б побачити справжні мальовані картини. 

Ігор Мельник розповів про те, що дана акція співзвучна з планами молодих талантів його мистецької студії.

Виставка організовується в підтримку соціальних ініціатив ГО «Молодь Стрийщини».

Тому друга частина відкриття виставки була присвячена благодійності.

Квітковий салон Флоріс став соціальним партнером ГО «Молоді Стрийщини». Тут є скринька для доброчинних пожертв. А для стимулювання благодійності флористи приготували кошик солодких квітів, що були виготовлені з цукерків. Кожний хто зробив пожертву крім пам’ятної цеглинки отримав солодкий подарунок від Флоріс.

Про соціальну відповідальність та важливість благодійності говорила і Лариса Беленчук представник торгової марки Молокія.  Молокія також в гарний спосіб підтримала благодійність вручивши натуральні йогурти та сувеніри відвідувачам, які долучились до благодійності.

Просмотров: 930 | Добавил: Mik | Дата: 03.04.2012 | Комментарии (0)

Міжнародна конференція "Самоорганізація у світі, що трансформується: як забезпечити собі місце під сонцем?" 

Час: 17-20 травня 2012 року
Місце: м. Ялта, Україна 

Організатор:
 Ресурсний центр ГУРТ (Україна)
Співорганізатор: boscop eg (Німеччина)
Фасилітатор: Джо Тьопфер (Німеччина)

Учасники:
 соціальні інвестори, лідери місцевих громад та інститутів громадянського суспільства, експерти та практики самоорганізації з різних країн світу Кримська весна розвитку – ініціатива Ресурсного центру ГУРТ, спрямована на пошук однодумців з середовища лідерів місцевих громад, інститутів громадянського суспільства, соціальних інвесторів та експертів задля свідомої та успішної України, де громадянське суспільство гарантує гідність, впевненість та довіру поміж громадянами на місцевому та національному рівнях

Контактна особа: Катерина Чельцова, cheltsova@gurt.org.ua, тел. 044 296 10 52

Просмотров: 911 | Добавил: Mik | Дата: 19.03.2012

Кубок м. Стрия з футболу серед дворових команд починає реєтрацію. Кубок який традиційно має велику популярність цього року переросте в турнір, який триватиме що суботи в травні і завершиться святковою фінальною суботою в першу неділю червня. Традиційно братимуть участь 16 команд. Метою турніру є підтримка балагодійних програм ГО "Молоді Стрийщини". Зокрема програми "Дитинство кожному" та Кубок Юніорів. Цього разу символічні подарунки будуть вручені кожному учаснику. 
Приєднуйтесь. 
Михайло Шмігельський.  
Просмотров: 926 | Добавил: Mik | Дата: 25.01.2012 | Комментарии (0)

Вітаємо художника члена нашої організації  Ігора Мельника з створенням власного сайту за адресою:  www.melnyk-art.com .
Надіємось, що сайт дасть можливість прихильникам його творчості слідкувати за його мистецькою діяльністю. Бажаємо натхнення та реалізації творчих ідей.
 Михайло Шмігельський та Молодь Стрийщини.  

МельМ

Просмотров: 946 | Добавил: Mik | Дата: 05.01.2012 | Комментарии (0)

До Дня св. Миколая Відділ фізичної культури стрийського міськвиконкому та ГО «Молодь Стрийщини» проводить Зимовий кубок благодійників.

 В турнірі взяло участь 28 аматорських  команд. Які змагатись в трьох групах – а) юніори і б) дорослі, в) діти

Турнір проводився в приміщені Стрийської міської ДЮСШ по вул. С. Крушельницької.

Турнір проходив 10, 17 та 18 грудня.

10 грудня змагання розпочали 8 команд юніорів. Саме 10 грудня є міжнародним днем футболу. 11 грудня є День Благодійника в Україні. Тому ціль турніру поєднати футбол і благодійність.

Умовою участі в турнірі було надання подарунку дятям з особливими потребами з корекційних груп 11 початкової школи.

Перемогли команда ІППТ (Дрогобич), друге  місце команда Реєнтюк, третє Спарта.

Кращі гравцітурніру:  воротар - Іваночко Роман ( ІППТ Дрогобич)
гравець - Сало Андрій ( ФК Реєньтюк), бомбардир - Квасній Андрій ( ФК New World)

Благородна гра сприяла популяризації добрих цілей.

14 грудня іграшки та солодкі подарунки були подаровані дітям мистецьким студентським колективом. Св. Миколай, ангели та звірятка тішили дітей, а діти розказували їм віршики.

17 та 18 грудня було продовження турніру.

17 грудня змагались дорослі:

 1 місце - ФК Сейф
 2 місце ФК Качіта
 3 місце - ФК Лани Соколівські

4 місце ІППТ

Кращі гравці:  воротар - Петрушка Тарас (Качіта),  гравець - Ніконович Андрій (Сейф)
 бомбардир - Кисіль Андрій (Лани Соколівські)

18 грудня змагались діти 10 -11 років

18.12.2011 р:
1 місце - Стрий 1
2 місце - Н. Розділ
3 місце - Жидачів 
Замість запланованих двох турів (дорослі та юніори) змагання пройщли в три етапи.

З такою ініціативою вийшли тренери СМ ДЮСШ Артур Бойко та Володимир Воробець. Вони запропонували провести зустріч дітей футболістів Стрия, Жидачева, Дрогобича, Нового Роздолу в рамках Зимового кубку благодійників. Діти також стали благодійниками. Вони привезли з собою на кубок іграшки, які були подаровані до дня Св. Микола дітям стаціонару дитячої міської лікарні.

А керівник спортитвних програм  ГО «Молодь Стрийщини» Назар Фомін від Молодь Стрийщини нагородив памятними кубками, медалями та призами.

Змагання, які проводить ГО «Молодь Стрийщини» традиційно підтримує депутат обласної ради З. Карпінський та інші партнери організації: відділ фізичної культури та спорту, магазин «Голд мобайл» (Р.Ластовецький), мережа магазинів «Диво Дитя», вихованці клубу «Краса і грація»

Долучились до турніру і фотографи професіонали, - фотографували змагання Роман Купранець та художник Ігор Мельник,  а відеорепортажі робили Руслан Леськів та Дмитро Семигаленко оператори ТРК Лан (компанії (директор Т. Димедюк), яка традиційно є інформаційним парнером благодійних починань ГО «Молодь Стрийщини».

Віримо, що дана акція сприятиме популяризації волонтерської і благодійної діяльності.

Змагання з міні футболу, які проводить ГО «Молодь Стрийщини» завжди збирають велику кількість учасників і глядачів.

В кубку м. Стрия 12 команд, в Кубку Незалежності 16 команд.

Більшість команд, які виступили в цьому турнірі заявили про свою участь в кубку м.Стрия 2012 р., а юніори вийшли з пропозицією про створення при ГО «Молодь Стрийщини» ліги дворових команд, метою якої стало б залучення молоді до волонтерської роботи з розвитку дворового футболу. 

Почесний голова ГО Молодь Стрийщини Михайло Шмігельський

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 726 | Добавил: Mik | Дата: 20.12.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 »