Вівторок, 16.04.2024, 07:45

"Молодь Стрийщини"

Акції
РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР
соціальні мережі
Категорії
Відвідуваність

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 22 » Родинне дерево в Стрию разом з Молоддю Стрийщини.
23:48
Родинне дерево в Стрию разом з Молоддю Стрийщини.

 

21 квітня День довкілля. Тому Молодь Стрийщини спільно з лісівниками ДП "Стрийське лісове господарство"  провели толоку з озеленення міста. Така спільна акція волонтерів Молодь Стрийщини і лісівників проводиться вже четвертий рік поспіль. Проте цього року вона особлива. Ідея цьогорічної толоки - сімейне дерево. 

Тому запрошувались всі до озеленення, а особливо родини, яким пропонувалось спільними зусиллями посадити родинне дерево в садочку Весняночка та скверах міста. А також спільно посадити дерева в сиротинці. Що б нагадати громаді, що вона має взяти опіку над дітьми та стати для них родиною.  

На акцію відгукнулось більше сотні людей. В акції прийняли активну участь лісівники стрийщини. 

Садили деревця головний лісничий Стрийського лісового господарства Левчук О. Р., інженер охорони та захисту лісу Левко Р.М та інші лісівники. Відгукнулись на заклик працівники та батьки дітей з садочку Весняночка на чолі з завідувачем Чорновус О.М., які прийшли на толоку хто з дітьми, а хто вже й з внуками. Багато родин вирішили підтримати ідею сімейного дерева. Представник ТМ "Молокія" Лариса Беленчук прийшла садити дерева разом з чоловіком Леонідом та дружною стрийською командою Молокії. Садили дерева і водії "Молокії", які як рідні в кожному садочку, бо привозять молоко і масло щоранку та менеджери і керівництво місцевого представництва. Вони заохочували дітей розмальовками, а волонтерів смачними питними йогуртами. 

Садили дерева і депутати міської ради. Секретар міської ради Наталя Канівець садила дерева з чоловіком Олегом Бойком та батьком Олегом Канівцем. Садив дерева Ігор Осташ (в минулому посол в Канаді від України), Родина Юріних - Пишненко садили дерева трьома поколіннями. І хоч молодшому Микиті нема 2 років, але він був в центрі уваги. Журналіст Гордій Остапович з подругою садили дерева, як символ своїх серйозних намірів на майбутнє.

Після Весняночки ялинки садили в стрийському сиротинці. Тут крім дерев на згадку про Молодь Стрийщини залишиться і велика дерв'яна гойдалка. Безперечно вона сподобалась дітям. Почесний голова організації Михайло Шмігельський повідомив , що встановлення гойдалки є початком створення на теретирої сиротинця  нового дитячого майданчика". 

В підтримку ідеї створення дитячого майданчика буде проведено Кубок міста з мініфутболу для дворових команд. Який розпочнеться вже 5 травня.  

Буде також створено родинну команду з дітей сиріт, а батьками стануть зіркм спорту, громадські діячі, команду, яка візьме участь в конкурсі від Фонду братів Кличків на встановлення дитячого майданчика. Надіємось, що така велика родина зможе перемогти в конкурсі, а в сиротинці буде новий спортивний майданчик.        

Переглядів: 1591 | Додав: Mik | Теги: молодь стрийщини, Михайло Шмігельський, озеленення, Стрий, гойдалка, толока | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: