П`ятниця, 29.03.2024, 03:39

"Молодь Стрийщини"

Акції
РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР
соціальні мережі
Категорії
Відвідуваність

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 3 » Мистецтво поруч
20:28
Мистецтво поруч

Мистецтво поруч!

 1 квітня в квітковому салоні «Флоріс» по вул.. Шевченка 22 відкрилась благодійна виставка художника Ігора Мельника.

Виставка проходить в рамках ініціативи "Мистецтво поруч” ГО "Молодь Стрийщини”.

Ціллю ініціативи є проведення мистецьких заходів в громадських місцях, щоб дати можливість ознайомитись мешканцям міста з художнім мистецтвом. Традиційно такі акції починаються виставкою Ігора Мельника, а далі вже інші митці підтримують цю ініціативу.

 Відкриття відбулось 1 квітня в неділю на день ангела Дарії. Іменинниця цього дня   Дарія Михаць, голова мистецького формування Стрийко, висловила надію, що таких акцій буде більше і в місті відродиться мистецький дух, який витав в перші роки Незалежності. Дарія з древнеперсидського означає переможниця. Тому і ми надіємось, що і виставка стане символом того, що краса перемагає.  А дана традиція буде гарним поєднанням двох мистецтв образотворчого та флористичного, - зазначила в своєму виступі флорист Алла Юріна.  

Квітковий салон Флоріс відрізняється від інших магазинчиків своєю креативністю. Тут крім букетів з квітів різноманітні витвори ручної роботи (букети з цукерків, листівки, парасольки , тощо).

Завітали на відкриття і викладачі Ігора з СШ № 5 та колеги з Стрийського художнього училища. 

Вони з приємністю відзначали важливість, того що б в місті був салон в якому можна було б побачити справжні мальовані картини. 

Ігор Мельник розповів про те, що дана акція співзвучна з планами молодих талантів його мистецької студії.

Виставка організовується в підтримку соціальних ініціатив ГО «Молодь Стрийщини».

Тому друга частина відкриття виставки була присвячена благодійності.

Квітковий салон Флоріс став соціальним партнером ГО «Молоді Стрийщини». Тут є скринька для доброчинних пожертв. А для стимулювання благодійності флористи приготували кошик солодких квітів, що були виготовлені з цукерків. Кожний хто зробив пожертву крім пам’ятної цеглинки отримав солодкий подарунок від Флоріс.

Про соціальну відповідальність та важливість благодійності говорила і Лариса Беленчук представник торгової марки Молокія.  Молокія також в гарний спосіб підтримала благодійність вручивши натуральні йогурти та сувеніри відвідувачам, які долучились до благодійності.

ГО «Молодь Стрийщини» є не прибутковою громадською організацією, що створена в грудні 1999р. (зареєстрована в 2000 р.) і яка з того часу щорічно робить свій вклад в розвиток громади стрийщини.

В 2011 році  організація традиційно провела весняну толоку з озеленення, круглий стіл «Філософія успіху», мистецьку програму «Обличчя міста», дитяче свято до Дня Незалежності, Кубок м. Стрия з футболу серед дворових команд, Кубок юніорів з футболу серед дворових команд, Кришталевий кубок з футболу (Зимовий кубок благодійників) серед дорослих, дітей та юніорів до Дня св. Миколая, дитяче свято до Дня св. Миколая в корекційній групі початкової ЗОШ №11, закупили гойдалку балансир і передали Церкві Всіх святих українського народу та провели багато інших цікавих та корисних акцій.

Громада користується обладнаними майданчиками ГО «Молодь Стрийщини» дитячим в парку Нижанківського біля каплички св. Якова, спортивним по вул. С. Стрільців 10-12, а також обладнаним Залом Здоров’я в кабінеті ЛФК міської поліклініки. 

Ціллю даної акції крім мистецьких ініціатив було залучити громаду до благодійності та підтримати ініціативу створення молодіжного центру.

Молодіжний центр буде створено в приміщенні Молоді Стрийщини по вул. С. Бандери. Планується, що прізвища кожного фундатора, що долучиться до даної ініціативи буде розміщено на меморіальній табличці на стіні центру.

Цю ініціативу підтримують і міський голова і депутати міської ради, тепер естафету підтримки підхопили люди мистецтва: художники, флористи.   

Переглядів: 931 | Додав: Mik | Теги: Ігор Мельник, благодійність, Шмігельський, Стрий, виставка, молодь стрийщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: