П`ятниця, 26.04.2024, 10:29

"Молодь Стрийщини"

Акції
РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР
соціальні мережі
Категорії
Відвідуваність

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Липень » 13

Мистецька виставка «З любов’ю до України»

Відкриття виставки у Львові – 18 липня 16.00 вул. Адама Міцкевича, галерея ПАТ «Укрсоцбанк» (Uni Credit Bank).

 У відкритті візьмуть участь художники зрізних куточків України. Вестиме відкриття Олег Микита голова львівської організації Національної спілки художників України.

В відкритті виставки візьмуть участь як художники роботи які представлені на виставці так і державні та громадські діячі.

Найбільшими будуть делегації з Херсону та Харкова, адже вони будуть наступні приймати виставку. Виставки в Харкові планується з 10 серпня до Дня міста Харкова а в  Херсоні з 20 вересня до Дня міста Херсону.

До Львова приїде головний архітектор Херсона  Степаненко Олександр. Він учасник даної виставки його роботи з серії Старий Херсон крім художньої цінності розкривають етнографічну самобутність Херсона. Олександр Степаненко закоханий у м. Львів, читає та перекладав Міцкевича (ним випущена збірка перекладів творів А.Міцекевича). Разом з ним приїдуть представники Херсонської державної адміністрації.

Приїдуть до Львова і представники Харківщини (Виконуючий обов’язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Варченко І.Г., Заступник директора Департаменту - начальник управління культури Харківської обласної державної адміністрації Кузнєцов Д.П., Директор Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва Омельченко Л.Г.)

Завітають на виставку і громадські діячі львівщини.

Виставка вже була у м. Стрий і мала шалену популярність мешканців та гостей міста. 

Мета виставки : популяризація України через мистецтво, популяризація творчості митців та їх творів, посилення міжкультурних зв’язків митців, як в середині країни так і між класичними художниками та художниками-муралістами; продемонструвати, що мистецтво та любов до України не має кордонів.

 

Суть: Художники з різних куточків України намалювали картини, в яких вони показують любов до України, до рідного краю. Виставка об’єднає художників, які працюють в різних напрямках образотворчого мистецтва. Виставка буде експонуватись по-черзі в різних містах України. Картини, які сподобаються місцевим громадам, будуть намальовані на стінах будинків міста.

 

Локації: Стрий, Львівська обл. (9 червня – 14 липня), Львів (15 липня – 4 серпня), Харків (10 серпня – 10 вересня), Херсон (20 вересня – 20 жовтня), Полтава та інші (ведуться перемовини). Остання виставка має пройти в Києві.

 

Організатори проекту:

  • Михайло Шмігельський, громадський діяч, голова ГО «Молодь Стрийщини», shmigelski@mail.ru, 0677717992
  • Ігор Мельник, художник, член Спілки художників України,
  • Володимр Продан ,галерист м. Херсон
  • Олег Микита, голова ЛОО НСХУ 
Просмотров: 5711 | Добавил: Mik | Дата: 13.07.2014 | Комментарии (12)